Luminus lanceert Luminus Technische Dienst

EDF Luminus wil haar klanten helpen minder energie te verbruiken en zo hun factuur en ecologische voetafdruk doen dalen. Om hen hierbij te helpen richt het bedrijf een technische dienst op die, met als uitvalsbasis Sint-Truiden, in heel Vlaanderen zal instaan voor de installatie en onderhoud van verwarmingsketels.  

Luminus Technische Dienst is een dochteronderneming van EDF Luminus gespecialiseerd in de installatie en het onderhoud van de verwarming van residentiële klanten. Ze wil een voorbeeld worden voor de energiesector, met een uitzonderlijke dienstverlening, bereikbaar 24/24 en 7 dagen op 7.

Optimaal rendement

Het onderhoud van een verwarmingsketel is niet alleen wettelijk verplicht, het zorgt ook voor een optimaal rendement. Een goed onderhouden ketel op gas of mazout verbruikt tot 10% minder energie en vermindert bovendien het risico op storingen en pannes.

Expertise in energie-efficiëntiediensten

EDF Luminus heeft haar expertise in energie-efficiëntiediensten versterkt door de verwerving van verschillende filialen, waaronder de groep Leenen uit Sint-Truiden die omgedoopt werd tot Luminus Technische Dienst. Het bedrijf telt vandaag 22 werknemers. De teams zorgen voor snelle interventies over gans Vlaanderen om de verwarming van residentiële klanten energie-efficiënter te maken. De klanten kunnen daarbij genieten van de gekende 5 sterren service die ze van Luminus gewoon zijn.

Lokale werkgelegenheid

Met de oprichting van Luminus Technische Dienst versterkt Luminus zijn lokale verankering en investeert het in de Limburgse regio, waar het bedrijf al geruime tijd aanwezig is.

Grégoire Dallemagne, CEO van EDF Luminus: “De strijd tegen de klimaatopwarming is onze prioriteit. Iedereen kan zijn steentje bijdragen door bijvoorbeeld zijn verwarmingsketel goed te laten onderhouden. Precies daarom hebben we Luminus Technische Dienst opgericht om de residentiële klant hierbij te helpen. Bij regelmatig onderhoud van een ketel heb je namelijk minder kans op storingen, gaat je ketel langer mee, behoudt hij zijn rendement en blijft hij zuinig. Zo kan iedereen thuis energie besparen”.

Nicole Stassen, Algemeen Directeur van Leenen Luminus: “Om onze klanten in heel Vlaanderen zo snel en zo goed mogelijk te bedienen, zijn we nog steeds op zoek naar nieuwe collega’s om ons hierbij te helpen.”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be