Luminus opnieuw verkozen tot Top Employer

Luminus werd zopas erkend als ‘Top Employer 2019’. Daarmee mag het bedrijf zich al voor het zevende jaar op rij een van de 64 beste werkgevers van het land noemen. Deze erkenning is belangrijk voor Luminus want het bedrijf wil nieuw talent blijven aantrekken om zijn expertise in energie-efficiëntie en hernieuwbare energie verder te ontwikkelen.

 

Expertise in de strijd tegen de klimaatverandering

Luminus is zeer vereerd om deze award voor de zevende keer op rij te ontvangen. Zijn medewerkers zetten elke dag hun talenten in om samen een verschil te maken in de strijd tegen de klimaatopwarming. Momenteel werkt al meer dan de helft van de 2000 medewerkers van de Groep Luminus binnen de sector van energie-efficiëntie en hernieuwbare energie. Het bedrijf blijft hier verder op inzetten. Daarnaast doen de medewerkers van de productie-eenheden er alles aan om deze maximaal ter beschikking te houden om zo bij te dragen aan de bevoorradingszekerheid van ons land. Om al deze uitdagingen aan te gaan heeft Luminus gelukkige en innovatieve medewerkers nodig.

Katleen Daems, Corporate Director Human Resources: Om een antwoord te bieden op de actuele uitdagingen hebben we het beste talent en innovatieve en geëngageerde medewerkers nodig. We zijn dan ook enorm fier dat Luminus ook in 2019 een van de Belgische Top Employers is. En dit al voor het zevende jaar op rij! Een werkomgeving aanbieden die inspireert en opportuniteiten creëert om onze medewerkers professioneel te laten groeien, dat is onze motivatie en ambitie!

Top Employer

Met een aanwezigheid in 115 landen is het Top Employer Institute een internationaal begrip. Het instituut voert een onafhankelijke evaluatie uit van bedrijven en reikt een “Top Employer” label uit aan bedrijven die een uitstekende werkomgeving creëren. Om het Top Employer label te verkrijgen, wordt elk aspect van het HR-beleid beoordeeld op tien criteria zoals werkomstandigheden, opleiding en professionele ontwikkeling, groeikansen en bedrijfscultuur. Enkel bedrijven die voldoen aan deze strenge criteria ontvangen het Top Employer label.

Nico De Bie

Head of External Communication, EDF Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be