Luminus opnieuw verkozen tot Top Employer

Luminus ontvangt voor het negende jaar op rij het label ‘Top Employer’. Daarmee mag het bedrijf zich een van de 73 beste werkgevers van het land noemen en een van de 3 beste werkgevers in de energiesector. De jaarlijkse analyse van het Top Employers Institute stelt Luminus in staat haar HR-beleid jaar na jaar te verbeteren, wat erg belangrijk is om de interne expertise verder te ontwikkelen en nieuw talent aan te trekken met het oog op haar cruciale rol in de energietransitie.

Vinger aan de pols 

Om tot een alomvattend oordeel te komen voert het Top Employers Institute elk jaar een uitgebreide analyse uit van het HR-beleid van Luminus. Deze analyse heeft betrekking op 6 HR-domeinen, bestaande uit 20 topics zoals people strategy, work environment, talent Acquisition, learning en well-being 

Katleen Daems, Corporate Director HR: “Als belangrijke en verantwoordelijke speler in de Belgische energiesector investeert Luminus niet alleen in innovatieve oplossingen op vlak van energie-efficiëntie en in hernieuwbare energie, maar ook in haar medewerkers. De jaarlijkse analyse van het Top Employer Institute houdt de vinger aan de pols van wat we goed doen en wat beter kan. Op basis van hun bevindingen gaan we aan de slag om ons HR-beleid te verbeteren.”  

Sterke vooruitgang op leren & ontwikkeling, compensatie & voordelen, veiligheid en duurzame mobiliteit 

Uit de analyse van Top Employer komen heel wat positieve elementen naar voren, maar enkele elementen springen eruit. Luminus heeft hier de afgelopen jaren volop op ingezet, omdat werknemers aangaven dat dit belangrijk was voor hun.  

  • Leren & ontwikkeling: kennis en ervaring delen met collega’s is essentieel. Het bedrijf organiseert daarom Boost sessies en Knowledge shots waar collega’s hun inspirerende verhalen met elkaar delen. 

  • Compensatie & voordelen: Het luik “verlonen en belonen” wordt alsmaar meer maatwerk. Elk jaar voorziet Luminus acties om de verloning van haar werknemers nog flexibeler te maken en te laten aansluiten bij de specifieke behoeftes, gezinssituatie of levensfase van haar werknemers. 

  • Veiligheid & welzijn: Luminus gelooft dat gezonde werknemers, zowel fysiek als mentaal, de beste werknemers zijn. Daarom zet het bedrijf volop in op “zero harm” en de veerkracht van zijn medewerkers, in een veilige en inspirerende werkomgeving. 

  • Duurzame & flexibele mobiliteit: Luminus focust, in eerste instantie op "duurzame en flexibele " mobiliteitsoplossingen voor haar medewerkers. Want net zoals de groenste energie de energie is die je niet verbruikt, is de groenste trip degene die je niet maakt. Voor de verplaatsingen die toch nog nodig zijn, geeft Luminus de voorkeur aan de fiets, het openbaar vervoer of een elektrische wagen. Het bedrijf lanceerde daarom haar EV60-project. Hierdoor konden medewerkers met een bedrijfswagen kiezen voor een elektrische wagen. Een succes. Meer dan 100 medewerkers maakten ondertussen de overstap al.  

Top Employer 

Met een aanwezigheid in 120 landen is het Top Employer Institute een internationaal begrip. Het instituut voert een onafhankelijke evaluatie uit van bedrijven en reikt een “Top Employer” label uit aan bedrijven die een uitstekende werkomgeving creëren. Om het Top Employer label te verkrijgen, wordt het HR-beleid beoordeeld op aspecten zoals well-being, opleiding en professionele ontwikkeling, groeikansen, diversiteit en bedrijfscultuur Enkel bedrijven die voldoen aan deze strenge criteria ontvangen het Top Employer label. 

Bouwen aan een CO2-neutrale energietoekomst 

Luminus is zeer vereerd om deze award voor de negende keer op rij te ontvangen. Het label is een erkenning voor het HR-beleid en helpt het bedrijf geëngageerde talenten aan te trekken om samen te bouwen aan een CO2-neutrale energietoekomst waarbij bescherming van de planeet, welzijn en economische groei met elkaar verzoend worden dankzij elektriciteit en innovatieve diensten en oplossingen.

Nico De Bie

Head of External Communications, Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be