Luminus organiseert online infosessies over windproject in industriezone Hulshout-Heultje

Luminus organiseert op dinsdag 30 juni en woensdag 1 juli vier online infosessies voor de omwonenden van de industriezone Hulshout-Heultje. Tijdens deze infosessies legt het bedrijf zijn plannen uit voor de bouw van 5 windturbines. Deze kunnen elk jaar 34.700.000 kWh groene energie produceren, waarmee 13.500 ton CO2 per jaar vermeden wordt. Voor de buurtbewoners zonder internet wordt een individueel contactmoment georganiseerd tijdens 3 sit-in dagen.

Online infomarkt

Omwille van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is een fysieke infomarkt voor een grote groep mensen niet mogelijk. Om de buurtbewoners van de industriezone Hulshout-Heultje zo goed mogelijk te informeren over dit project, organiseert Luminus vier online infosessies. Buurtbewoners uit de ruime omgeving kregen hiervoor een uitnodiging per brief. Deze infosessies vinden plaats op dinsdag 30 juni en woensdag 1 juli. Deelnemers kunnen kiezen tussen een sessie om 17 uur en 20 uur. Inschrijven kan nog tot en met 29 juni via http://www.wind-hulshout-heultje.be.

Tijdens de online infosessie kunnen vragen gesteld worden via een chatfunctie. Op het einde van elke sessie worden die zoveel mogelijk beantwoord. Vragen waar eventueel geen tijd meer voor is of vragen over een specifieke individuele situatie krijgen een antwoord op www.wind-hulshout-heultje.be of via een persoonlijk bericht.

Individueel contactmoment

Buurtbewoners die niet over internet beschikken kunnen hun vragen telefonisch stellen op het nummer 022/899 091 of tijdens een individueel contactmoment tijdens één van de drie sit-in dagen die door Luminus georganiseerd worden. Deze vinden in de nabijheid van de industriezone plaats op maandag 6 juli en dinsdag 7 juli in de cafetaria van het sportpark te Hulshout en op woensdag 8 juli in het Gildenhuis te Wiekevorst. De inwoners van de drie betrokken gemeentes (Hulshout, Heist-op-den-Berg en Westerlo) kunnen inschrijven voor elk van deze sit-in dagen. Omwille van de coronamaatregelen is dit individueel gesprek enkel mogelijk op afspraak. Inschrijven kan via 022/899 091 of via www.wind-hulshout-heultje.be en dit tot en met 2 juli. De nodige maatregelen in de strijd tegen het coronavirus worden in acht genomen.

Omwonenden kunnen tijdens het openbaar onderzoek na afspraak ook terecht bij hun gemeente om het dossier in te kijken. De belangrijkste dossierstukken zijn gedurende de hele duurtijd van het openbaar onderzoek ook te raadplegen via het omgevingsloket.  

Windenergie in Hulshout-heultje

Het plan om in het industriegebied Hulshout-Heultje windturbines te bouwen is geen toeval. De Vlaamse overheid kijkt immers in de eerste plaats naar industriezones en bedrijventerreinen om windturbines te plaatsen. De productie van energie bevindt zich daar ook dichtbij de afnemers van de stroom. De windturbines kunnen 34.700.000  kWh groene energie per jaar produceren, wat overeenkomt met het elektriciteitsverbruik van ongeveer 10.000 gezinnen. Op die manier wordt elk jaar ongeveer 13.500 ton COvermeden.

Brecht Snoeks

Communication Project Manager, Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be