Luminus organiseert op 17 januari 2019 een klimaatavond in Ronse

Op donderdag 17 januari aanstaande organiseert Luminus in parochiezaal De Spil een thema-avond rond de klimaatverandering. De inwoners van Ronse krijgen uitleg over de opwarming van de aarde en concrete tips om zelf actie te ondernemen en hun CO2-uitstoot en energiefactuur te verminderen. Ook krijgen ze de gelegenheid kennis te maken en vragen te stellen over het windturbineproject dat het bedrijf ontwikkelt op het industrieterrein Klein Frankrijk. Gastspreker is Samuel Helsen, klimaatwetenschapper aan de KU Leuven.

Een ambitieus regionaal actieplan

De stad Ronse ondertekende het klimaatplan Zuid-Oost Vlaanderen en engageerde zich samen met 13 andere gemeenten om de CO2-uitstoot op haar grondgebied tegen 2030 met 40% te verminderen. Het verbeteren van de energie-efficiëntie en de ontwikkeling van hernieuwbare energie staan hierbij centraal. Luminus wil de stad Ronse helpen bij de verwezenlijking van deze doelstelling en organiseert daarom een klimaatavond voor de inwoners van Ronse.

Klimaatavond

De avond start om 19u en wordt ingeleid door klimaatwetenschapper Samuel Helen. Hij legt uit wat de klimaatverandering juist inhoudt, wat de impact op onze maatschappij is en welke acties ieder van ons kan ondernemen. Aansluitend stelt Luminus het windturbineproject voor dat het bedrijf momenteel ontwikkelt op het industrieterrein Klein Frankrijk in Ronse. Daarnaast krijgen de inwoners van Ronse allerlei tips over hoe ze zelf actie kunnen ondernemen voor het klimaat. Het programma ziet er als volgt uit:

  • 19u00 – Deuren open
  • 19u30 – Klimaatwetenschapper Samuel Helsen
  • 20u30 – Informatie sessie 1: keuze tussen windproject, zonnepanelen of isolatie
  • 21u15 – Informatie sessie 2 : keuze tussen windproject, zonnepanelen of  isolatie

Adres : parochiezaal De Spil, Lorettestraat 190, 9600 Ronse

Geïnteresseerden kunnen zich gratis inschrijven via http://bit.do/klimaat101.

Strijd tegen de klimaatopwarming

Luminus speelt al vele jaren een belangrijke rol in de strijd tegen de klimaatopwarming. Het bedrijf investeert sinds 2001 in windenergie en is nummer 1 op het vlak van onshore windenergie en waterkracht in België. Met zijn windmolenpark van 186 turbines produceert Luminus ongeveer 900 GWh hernieuwbare energie per jaar, wat overeenstemt met het jaarlijkse energieverbruik van ongeveer 240.000 huishoudens. Het bedrijf wil zijn geïnstalleerde vermogen voor windenergie tegen 2022 verhogen tot meer dan 700 MW. Dankzij zijn 7 waterkrachtcentrales op de Samber en de Maas voorziet het bedrijf 60.000 bijkomende gezinnen van groene energie.

Nico De Bie

Head of External Communication, EDF Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be