Luminus rust hoofdzetel Bank Van Breda uit met 44 laadpalen

Bank Van Breda, de bank die zich richt tot ondernemers en vrije beroepen, deed een beroep op Luminus voor de installatie van 44 extra laadpalen aan haar hoofdzetel in Antwerpen. De bank breidt hiermee haar laadinfrastuur verder uit voor zowel bezoekers als eigen werknemers. 

Laadinfrastructuur Bank Van Breda 

Om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de noden van bezoekers en werknemers met elektrische wagens, vroeg Bank Van Breda aan Luminus om 44 laadpalen te installeren in de ondergrondse parkeergarage van haar hoofdzetel in Antwerpen, naast de 24 laadpalen die er al stonden. De bank wil zo een voortrekkersrol spelen en de juiste faciliteiten voorzien voor de exponentiële groei van het aantal full elektrische wagens. ​ 

CO2-uitstoot beperken 

De installatie van de laadpalen past helemaal in de ambitie en het actieplan van Bank Van Breda om ​ haar ecologische voetafdruk terug te dringen. De bank meet hiervoor voor jaarlijks haar CO2-uitstoot en investeert in klimaat- en energievriendelijke initiatieven. 11 van de 29 lokale kantoren van de bank zijn al volledig fossielvrij en nieuwe firmawagens zijn nog uitsluitend stekkerwagens. 

Danny Dockx, Verantwoordelijke Gebouwen en facilities van Bank Van Breda: “We kiezen voor een versnelde vergroening van onze bedrijfswagens. Dit is essentieel om tegen 2030 onze CO2-uitstoot met minstens 55% terug te dringen tegenover het niveau van 2017.” 

Bouwen aan een CO2-neutrale energietoekomst 

Voor Luminus is de strijd tegen de klimaatverandering een werk van elke dag. ​ Het bedrijf heeft er zijn bestaansreden van gemaakt en wil bouwen aan een CO2-neutrale energietoekomst waarbij bescherming van de planeet, het menselijk welzijn en economische groei met elkaar verzoend worden dankzij elektriciteit en innovatieve oplossingen en diensten. 

Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus: “Ik ben enorm blij dat Bank Van Breda een beroep heeft gedaan op Luminus voor de installatie van laadpalen. Een elektrische wagen heeft een rendement dat driemaal hoger is dan een wagen met een verbrandingsmotor. Bovendien is elektriciteit de enige energie die op grote schaal CO2-neutraal kan gemaakt worden. ” 

 

Brecht Snoeks

Communication Manager, Luminus

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be