Luminus verhuist naar energiezuinig gebouw in Brussel

Luminus verhuist van het Markies-gebouw in Brussel naar SEVEN, een kantoorgebouw gelegen in de Noordwijk dat momenteel gerenoveerd wordt om het duurzaam en energiezuinig te maken. Een 50-tal werknemers van de 375 Luminus werknemers die in Brussel tewerkgesteld zijn, grepen de gelegenheid aan om het gebouw te bezoeken en bepaalden mee de keuze.

Energiezuinig gebouw

Door de integratie van onder andere zonnepanelen, ledverlichting en een innovatief klimaatbeheersysteem zal het SEVEN-gebouw van de Brusselse ontwikkelaar Downtown Real Estate, gelegen aan de Albert II-laan nummer 7 in Brussel, na de renovatie opgeleverd worden als passief kantoorgebouw. Het gebouw zal bovendien voldoen aan de Europese “Nearly Zero Energy” normering van 2020 voor nieuwbouwprojecten. Ook in de materiaalkeuze wordt er aandacht besteed aan het aspect duurzaamheid.

Grégoire Dallemagne, CEO van EDF Luminus: “Momenteel wordt er hard gewerkt om het gebouw energiezuinig te maken. Onze specialisten spelen hierin een belangrijke rol. Insaver, filiaal van de Groep EDF Luminus, zorgt voor de zonnepanelen op het dak van het gebouw. Een ander filiaal van ons, ATS, installeert in de ondergrondse parking van het gebouw laadpunten voor elektrische wagens en fietsen voor de gebruikers en bezoekers van het gebouw. Een win-winsituatie voor beide partijen. Energie-efficiëntie loont altijd, zowel voor de eigenaar als de huurder.”

De ligging van het nieuwe kantoor speelde ook een cruciale rol bij de keuze. Het Noordstation bevindt zich op slechts 400 meter. De dichtstbijzijnde metrohalte ligt op amper 250 meter. Op die manier kunnen de medewerkers van Luminus op een duurzame manier naar het werk komen.

De kantoren van de toekomst

De verhuis van het Brussels hoofdkantoor kadert in een groter project van het bedrijf om alle administratieve sites geschikt te maken voor de nieuwe manier van werken en de energie-efficiëntie te verbeteren. In Hasselt kropen de Luminus-medewerkers vorig jaar zelf achter de tafel om hun werkomgeving opnieuw in te richten, gebaseerd op de principes van “Flexdesk based” werken en "activity based” werken. De medewerkers uit Luik verhuisden begin dit jaar al naar een voorbeeldgebouw in energie-efficiëntie. Ook hier hebben de filialen van de Groep EDF Luminus het energieverbruik fors geoptimaliseerd. Nu is het de beurt aan de medewerkers in Brussel. Het einde van de renovatiewerken is voorzien in juli 2019. Daarna krijgen de medewerkers de kans om hun eigen kantoor van de toekomst te ontwerpen. De effectieve verhuis is gepland voor begin 2020.

De strijd tegen de klimaatopwarming: een zaak van iedereen

Vandaag stelt Luminus ongeveer 1.000 mensen te werk, verspreid over verschillende sites in Brussel, Hasselt, Gent, Seraing en Luik. De Groep EDF Luminus, waarvan de filialen deel uitmaken, telt 2.000 werknemers. De meerderheid is actief in energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie.  Zij zetten zich dag na dag in om particulieren en bedrijven te helpen minder energie te verbruiken. Met zijn eigen kantoren geeft EDF Luminus alvast het goede voorbeeld.

Nico De Bie

Head of External Communication, EDF Luminus

Jan De Kuyper

Managing Partner, Downtown Real Estate

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

[email protected]

www.luminus.be