Luminus veroordeelt elke verkoopmethode in strijd met de marktpraktijken en zijn eigen gedragscode

Luminus heeft kennis genomen van een initiatief van Test-Aankoop dat een onderzoek met verborgen camera zou gevoerd hebben waarbij een of meerdere verkopers van Luminusproducten  bij Mediamarkt werden gefilmd. Luminus heeft deze video niet ontvangen en heeft er dan ook geen kennis van kunnen nemen.  

 

Volgens de ontvangen informatie blijkt uit deze beelden dat de gefilmde verkopers onnodige gegevens hebben verzameld onder het voorwendsel van een prijssimulatie om in werkelijkheid een contract te laten tekenen.  

Als deze feiten waar blijken te zijn, verontschuldigt Luminus zich in eerste instantie bij eventuele benadeelden. Zij kunnen contact opnemen met de klantendienst (via [email protected] of telefonisch op       078 15 02 10) om de nodige rechtzettingen door te voeren.    

Luminus veroordeelt dergelijke praktijken ten stelligste en verbindt zich ertoe actie te ondernemen zodra de feiten kunnen worden geverifieerd. Zij zal alle nodige maatregelen en sancties nemen tegen de verantwoordelijke verkooppartner(s).   

Luminus wijst erop dat zij veel belang hecht aan de kwaliteit van het werk van haar verkooppartners. Deze laatste zijn verplicht een opleidingstraject te volgen met een jaarlijks accrediteringsexamen. Zij ondertekenen een gedragscode waarin zij zich ertoe verbinden alle regels en wetgeving van de Belgische energiemarkt na te leven. Elke overtreding van deze code kan leiden tot ontslag. 

 

Nico De Bie

Head of External Communication, Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

[email protected]

www.luminus.be