Luminus voor het elfde jaar op rij verkozen tot Top Employer

Luminus ontvangt voor het elfde jaar op rij het label ‘Top Employer’. Daarmee mag het bedrijf zich een van de 87 beste werkgevers van het land noemen. Met de resultaten van de jaarlijkse analyse van het Top Employers Institute gaat Luminus opnieuw aan de slag om haar HR-beleid blijvend te verbeteren, wat erg belangrijk is om nieuw talent aan te trekken met het oog op haar cruciale rol in de energietransitie en de strijd tegen de klimaatverandering.

Vinger aan de pols

Het Top Employers Institute voert elk jaar een uitgebreide analyse uit van het HR-beleid van Luminus. Deze analyse heeft betrekking op 6 HR-domeinen, bestaande uit 20 topics zoals people strategy, purpose & values, diversity & inclusion, rewards & recognition, work environment, talent Acquisition, learning en well-being.

Katleen Daems, Corporate Director HR van Luminus: “Luminus speelt een cruciale rol in de strijd tegen de klimaatverandering en een voortrekkersrol in de energietransitie. Met ons HR-beleid willen we hier een positieve bijdrage aan leveren. Luminus nog beter maken en onze mensen zich nog beter laten voelen op het werk is onze topprioriteit. Het auditproces van Top Employer helpt ons daarbij.”

Best practices en actiepunten

Uit de analyse van Top Employer komen heel wat positieve elementen naar voren, maar enkele elementen springen eruit.

  • Purpose & Value: Alle Luminus medewerkers delen één passie en doel: bouwen aan een CO2-neutrale energietoekomst en zo samen het verschil maken in de strijd tegen de klimaatverandering. Om de oorzaken van die klimaatverandering ten volle te begrijpen, volgen de medewerkers een Climate Fresk: een interactieve workshop waarbij ze samen de oorzaken en gevolgen van de klimaatverandering in kaart brengen.
  • Employer branding: Voor Luminus werken bekent je elke dag inzetten voor het klimaat en deel uitmaken van een team dat dezelfde waardes en visie deelt, ongeacht de functie. Dat is een troef die enorm aanslaat bij kandidaten. Het bewijs hiervan is het grote aantal kandidaturen in het kader van het Generation Zero programma, een traineeship voor pas afgestudeerde twintigers, de zogenaamde Generation Z.
  • Welzijn: Elke veerkrachtige werkomgeving start met veerkrachtige werknemers en teams. Daarom lanceerde Luminus het welzijnsprogramma Light Up om tools aan te reiken aan haar medewerkers om hun fysieke, mentale, relationele en spirituele batterij op groen te houden.

Top Employer

Met een aanwezigheid in 120 landen is het Top Employer Institute een internationaal begrip. Het instituut voert een onafhankelijke evaluatie uit van bedrijven en reikt een “Top Employer” label uit aan bedrijven die een uitstekende werkomgeving creëren. Om het Top Employer label te verkrijgen, wordt het HR-beleid beoordeeld op aspecten zoals well-being, opleiding en professionele ontwikkeling, groeikansen, diversiteit en bedrijfscultuur. Enkel bedrijven die voldoen aan deze strenge criteria ontvangen het Top Employer label.

Nico De Bie

Communication Director, Luminus

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

[email protected]

www.luminus.be