Luminus voor het tiende jaar op rij verkozen tot Top Employer

20 januari 2022

Luminus ontvangt voor het tiende jaar op rij het label ‘Top Employer’. Daarmee mag het bedrijf zich een van de 84 beste werkgevers van het land noemen. Met de resultaten van de jaarlijkse analyse van het Top Employers Institute gaat Luminus opnieuw aan de slag om haar HR-beleid blijvend te verbeteren.

Kompas voor HR-beleid

Het Top Employers Institute voert elk jaar een uitgebreide analyse uit van het HR-beleid van Luminus. Deze analyse heeft betrekking op 6 HR-domeinen, bestaande uit 20 topics zoals people strategy, work environment, talent Acquisition, learning en well-being.

Katleen Daems, Corporate Director HR:Het auditproces van Top Employer is erg leerrijk. Het vertelt ons wat goed loopt en wat beter kan. Dat is nodig om bestaande talenten te behouden en nieuwe medewerkers aan te trekken die zich elke dag actief willen inzetten voor het klimaat en samen met ons willen bouwen aan een CO2-neutrale energietoekomst.”

Best practices en actiepunten

Uit de analyse van Top Employer komen heel wat positieve elementen naar voren en enkele actiepunten.  

  • Veiligheid & welzijn: Luminus gelooft dat gezonde werknemers, zowel fysiek als mentaal, de beste werknemers zijn. Daarom zet het bedrijf volop in op “zero harm” en de veerkracht van zijn medewerkers, in een veilige en inspirerende werkomgeving. Hierbij wordt ook de werkplek thuis niet vergeten. Ergonomie is dan ook één van de belangrijke pijlers binnen het telewerkbeleid.
  • Leren & ontwikkeling: kennis en ervaring delen met collega’s is essentieel. Het bedrijf organiseert daarom Boost sessies en Knowledge shots waar collega’s hun inspirerende verhalen met elkaar delen.
  • Betrokken medewerkers : Bij Luminus maken we samen het verschil. Co-creatie vormt een belangrijk onderdeel van onze cultuur. Jaarlijks polsen we dan ook naar het gevoel van engagement bij onze medewerkers. De hoge score bewijst dat onze medewerkers zich goed voelen bij deze aanpak.
  • Duurzame & flexibele mobiliteit: Luminus focust, in eerste instantie op "duurzame en flexibele " mobiliteitsoplossingen voor haar medewerkers. Want net zoals de groenste energie de energie is die je niet verbruikt, is de groenste trip degene die je niet maakt. Voor de verplaatsingen die toch nog nodig zijn, geeft Luminus de voorkeur aan de fiets, het openbaar vervoer of een elektrische wagen. Vanaf 1 januari 2022 kunnen medewerkers enkel nog kiezen voor een volledig elektrische bedrijfswagen.   
  • Compensatie & voordelen: Het luik “verlonen en belonen” wordt alsmaar meer maatwerk. Elk jaar voorziet Luminus acties om de verloning van haar werknemers nog flexibeler te maken en te laten aansluiten bij hun specifieke behoeftes, gezinssituatie of levensfase van haar werknemers.

Top Employer

Met een aanwezigheid in 120 landen is het Top Employer Institute een internationaal begrip. Het instituut voert een onafhankelijke evaluatie uit van bedrijven en reikt een “Top Employer” label uit aan bedrijven die een uitstekende werkomgeving creëren. Om het Top Employer label te verkrijgen, wordt het HR-beleid beoordeeld op aspecten zoals well-being, opleiding en professionele ontwikkeling, groeikansen, diversiteit en bedrijfscultuur. Enkel bedrijven die voldoen aan deze strenge criteria ontvangen het Top Employer label.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be