Luminus voor het twaalfde jaar op rij verkozen tot Top Employer

De Top Employers 2024 zijn gekend. En ook Luminus mag zich opnieuw een van de 88 erkende Top Employers in België noemen. Dit al voor het twaalfde jaar op rij. De jaarlijkse analyse van het Top Employers Institute stelt Luminus in staat haar HR-beleid telkens te verbeteren.

 

Vinger aan de pols
Het Top Employers Institute voert elk jaar een uitgebreide analyse uit van het HR-beleid van Luminus. Deze analyse heeft betrekking op heel wat belangrijke HR-domeinen zoals people strategy, werkomgeving, rekrutering & selectie, training en welzijn op het werk.

Véronique Vansteelandt, Chief HR Officer: “Het Top Employer label is niet louter een erkenning voor ons HR-beleid, maar het bijhorende auditproces vertelt ons bovenal wat we goed doen en wat nog beter kan. En dat is nodig om nieuwe medewerkers aan te trekken en onze bestaande talenten te behouden om samen te bouwen aan een CO2-neutrale energietoekomst. Wie werkt voor een Top Employer weet immers dat die goed zit.”

Best practices en actiepunten
Uit de analyse van Top Employer komen heel wat positieve elementen naar voren, maar enkele elementen springen eruit.

  • Leren & ontwikkeling: binnen Luminus wordt er volop ingezet op de future proof skills van de medewerkers in al hun facetten, gaande van soft skills (zoals leiderschap), digital skills (zowel basiskennis als doorgedreven AI), maar ook over technische skills voor de vele collega’s uit de productie-omgeving van het bedrijf.
  • Veiligheid & welzijn: Luminus blijft geloven dat gezonde medewerkers, zowel fysiek als mentaal, de beste werknemers zijn. Daarom heeft het bedrijf ook in 2023 volop ingezet op “zero harm” en de veerkracht van zijn medewerkers, in een veilige en inspirerende werkomgeving.
  • Diversiteit, gelijkheid & inclusie: in 2023 werd een grote bevraging georganiseerd omtrent diversiteit, gelijkheid & inclusie. Diversiteit is immers een aanwinst is voor de organisatie en gelijkheid en inclusie zijn essentieel voor de ontwikkeling van alle medewerkers. In 2024 worden er verdere acties uitgerold om een nog meer inclusieve werkomgeving te creëren waar iedereen zich kan ontplooien en waar verschillen innovatie en prestaties stimuleren.

Top Employer
Met een aanwezigheid in 120 landen is het Top Employer Institute een internationaal begrip. Het instituut voert een onafhankelijke evaluatie uit van bedrijven en reikt een “Top Employer” label uit aan bedrijven die een uitstekende werkomgeving creëren. Om het Top Employer label te verkrijgen, wordt het HR-beleid beoordeeld op aspecten zoals well-being, opleiding en professionele ontwikkeling, groeikansen, diversiteit en bedrijfscultuur. Enkel bedrijven die voldoen aan deze strenge criteria ontvangen het Top Employer label

Brecht Snoeks

Communication Manager, Luminus

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be