Luminus wint de grootste aanbesteding van het jaar voor de levering van elektriciteit

EDF Luminus heeft de openbare aanbesteding van Infrabel gewonnen voor de aandrijving van de treinen in 2019 en 2020, goed voor een totaal volume van  3.000 Gwh.

EDF Luminus, belangrijkste challenger op de energiemarkt, heeft het Infrabel-tractie contract gewonnen voor de levering van elektriciteit voor de aansturing van de treinen op Belgisch grondgebied. Dit contract, goed voor een jaarlijks volume van 1.500 GWh, is de grootste aanbesteding die dit jaar georganiseerd wordt in België voor de levering van elektriciteit. 1.500 GWh komt overeen met het elektriciteitsverbruik van bijna 430.000 gezinnen, gebaseerd op een gemiddeld verbruik van 3.500 kWh/jaar.

In april won Luminus opnieuw de aanbesteding van  NMBS voor de levering van aardgas aan alle sites van NMBS, Infrabel en HR Rail in de stations en de andere gebouwen voor de leverperiode 2019-2020, goed voor een levering van ongeveer 140 GWh/jaar, wat dan weer overeenkomt met het aardgasverbruik van ruim 6.000 gezinnen die verwarmen op aardgas, gebaseerd op een gemiddeld verbruik van 23.260 kWh/jaar.

Sinds 2013 levert Luminus aardgas aan  NMBS, Infrabel en HR Rail. Het bedrijf levert eveneens de elektriciteit aan de sites en stations van NMBS, Infrabel en HR Rail sinds 2008.

EDF Luminus richt zich met zijn producten en energie-efficiëntiediensten naar grote bedrijven, openbare instellingen en overheden met het merk Luminus. Luminus stelt samen met zijn klanten contracten op maat op: vaste en variabele contractformules, al dan niet met 100% groene energie, met of zonder bijkomende energie-efficiëntiediensten.

Grégoire Dallemagne, CEO EDF Luminus: “Naast haar sterke aanwezigheid op de markt van energie-efficiëntiediensten bewijst Luminus eens te meer haar concurrentiekracht op de markt van energielevering. Ik ben verheugd dat we dankzij deze overeenkomst met Infrabel kunnen bijdragen aan de mobiliteit van de Belgische burgers.”

 

Nico De Bie

Head of External Communication, EDF Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be