Luminus wint drie prijzen voor haar duurzaamheidsrapport

Het duurzaamheidsrapport van Luminus werd gisterenavond bekroond met drie prijzen door de jury van de wedstrijd voor het beste Belgische duurzaamheidsrapport. Dit is een grote erkenning voor het duurzaamheidsrapport van Luminus dat uniek is in de energiesector.

Duurzame ontwikkeling centraal in de bestaansreden van Luminus

Duurzame ontwikkeling staat centraal in de bestaansreden van Luminus: bouwen aan een CO2-neutrale energietoekomst, waarbij bescherming van de planeet, welzijn en economische groei met elkaar verzoend worden dankzij elektriciteit en innovatieve diensten. Luminus is de enige energieproducent en energieleverancier die al 8 jaar op vrijwillige basis verslag uitbrengt over haar ethische, ecologische, commerciële en financiële resultaten.

Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus: “We zijn erg geëngageerd op vlak van duurzame ontwikkeling, met een bijzondere aandacht voor het milieu en de biodiversiteit. Duurzaamheid staat centraal in alles wat we doen. Ik ben dan ook enorm vereerd met de drie prijzen die we hebben gewonnen met ons laatste duurzaamheidsrapport. Deze prijzen moedigen ons aan om nog meer in te zetten op energie-efficiëntie en hernieuwbare energie ten dienste van een meer verantwoorde en duurzame samenleving."

Drie prijzen

In de categorie “bedrijven met maximaal 1000 medewerkers en niet beursgenoteerd“ won Luminus twee prijzen, waaronder de befaamde prijs voor het rapport met de meeste impact.

  • De prijs voor het “Best Impact Sustainability Report”. Deze prijs wordt uitgereikt aan ondernemingen die een positieve invloed hebben op de samenleving. De jury selecteerde Luminus op basis van gedetailleerde criteria: de relevantie van de key performance indicators, de evolutie ervan in de tijd (meestal over drie jaar) en de duidelijkheid van de toelichting bij deze evoluties.
  • De prijs voor de “Best Pioneering SDG 2030 Agenda”, voor de formulering van 6 concrete verbintenissen voor 12 van de 17 duurzame-ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Meer informatie over deze verbintenissen is terug te vinden op https://www.rse2019luminus.be/nl/verbintenissen-sdgs/.

Luminus won, over alle categorieën heen, ook de prijs voor de “Best Stakeholders Inclusiviness and Engagement” en haalde het hierbij van 50 andere kandidaat-rapporten. De jury waardeerde vooral de manier waarop Luminus met zijn stakeholders communiceert en hun belangen en verwachtingen centraal stelt bij de uitwerking van de belangrijkste onderwerpen van het rapport. 

Best Belgian Sustainability Report Awards

De wedstrijd, die om de twee jaar wordt georganiseerd door het Instituut van de Bedrijfsrevisoren (IBR), was oorspronkelijk bedoeld om het beste milieurapport te belonen, maar is in de loop der jaren geëvolueerd en houdt nu ook rekening met de andere twee pijlers van duurzame ontwikkeling, namelijk de economische en de sociale aspecten. De jury is samengesteld uit vertegenwoordigers van de federale overheid, de academische, economische en journalistieke wereld, de non-profitsector en het IBR.

Nico De Bie

Head of External Communications, Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be