Maatwerkbedrijf Blankedale vermijdt ieder jaar 130 ton CO2 dankzij 1200 zonnepanelen van Luminus

19/07/22 - Insaver, dat deel uitmaakt van de Groep Luminus, installeerde 1200 zonnepanelen op een helling gelegen aan de gebouwen van maatwerkbedrijf Blankedale. Dankzij deze installatie wordt er ieder jaar 560 MWh groene en lokale energie geproduceerd, waarmee Blankedale, een van de grootste werkgevers van Tienen, ieder jaar 39 ton CO2 vermijdt.

Maatwerkbedrijf

Blankedale werk aan meer dan achthonderd personen, waarvan 85 procent werknemers met een beperking. Op 20 september 1965 stichtte Raymond Lauwyck, de toenmalige voorzitter van de plaatselijke afdeling van de Nationale Vereniging voor Hulp aan Verstandelijk Gehandicapten, de werkplaats Blankedale vzw. Na verloop van jaren ontstonden er onder andere een schrijnwerkerij, boekbinderij, groendienst en afdelingen voor verpakking.

100% groene en lokale energie

Insaver, dat deel uitmaakt van de Groep Luminus, installeerde  1200 zonnepaneleninstallatie op een helling gelegen aan hun productiehal aan de Ambachtenlaan. De zonne-installatie heeft een capaciteit van 540 KWp en zal ieder jaar 560 MWh groene energie produceren. Hiermee wordt 130 ton CO2-uitstoot per jaar vermeden in vergelijking met de Belgische energiemix, hetzij het equivalent van de uitstoot van ongeveer 1000 vluchten Brussel-Parijs.

Luc Govers, Algemeen Directeur van Blankedale: “Samen met ons reeds bestaande zonnepark van 510 kWp zullen de panelen ongeveer 50% van het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van Blankedale produceren. Dankzij deze zonnepanelen en het steeds beter isoleren van onze gebouwen zetten we zo enorme stappen om onze CO2-uitstoot te verminderen.”

Bouwen aan een CO2-neutrale energietoekomst

Voor Luminus is de strijd tegen de klimaatverandering een werk van elke dag. Het bedrijf heeft er zijn bestaansreden van gemaakt, namelijk bouwen aan een CO2-neutrale energietoekomst waar bescherming van de planeet, welzijn en economische groei met elkaar verzoend worden dankzij elektriciteit en innovatieve oplossingen en diensten.

Grégoire Dallemagne: “Dit project kadert volledig in onze strategie om onze klanten te helpen hun CO2-voetafdruk te verkleinen bijvoorbeeld, zoals hier, door de groene stroom die ze nodig hebben zelf te produceren dankzij deze zonnepaneleninstallatie. We zijn trots dat we Blankedale  kunnen bijstaan bij hun energietransitie. Enkel samen kunnen we bouwen aan een  CO2-neutrale toekomst.”

 

Brecht Snoeks

Communication Manager, Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be