Medewerkers van de Luminus klantendienst in Luik verhuizen naar een energiezuinig gebouw en ontwerpen hun eigen kantoor

Luminus is al meer dan een halve eeuw stevig verankerd in de Luikse regio en bereidt zich voor op de toekomst. De medewerkers van de klantendienst in Luik zijn onlangs verhuisd naar een nieuw, energiezuinig gebouw vlakbij de Mediacité. Zij zaten bovendien mee aan de tekentafel en ontwierpen hun eigen kantoor van de toekomst, geschikt voor de nieuwe manier van werken.

Bijna 600 banen in de Luikse regio

Luminus is al vele jaren stevig verankerd in de Luikse regio. Niet alleen via haar nieuwe kantoor in Grétry waar het 76 mensen te werk stelt, maar ook via haar thermische centrales en waterkrachtcentrales (in totaal meer dan 100 werknemers), haar contactcenter (85 werknemers) en haar filialen Dauvister (160 werknemers) en Newelec (162 werknemers).

Een voorbeeldkantoor inzake energie-efficiëntie

Met haar nieuwe kantoor geeft Luminus het voorbeeld inzake energie-efficiëntie. Hoewel het bedrijf enkel huurder is van het gebouw, heeft Luminus het energieverbruik fors geoptimaliseerd. Haar filialen hebben hierin een belangrijke rol gespeeld. Newelec zorgde voor de elektriciteitswerken, de bekabeling en de ledverlichting in het gebouw. Er werd ook een overkoepelend, intelligent en online gebouwbeheersysteem geïnstalleerd. Dit slimme gebouwbeheersysteem laat toe om de verwarming, koeling en ventilatie in real-time te beheren, te bewaken en te optimaliseren. Dauvister, een ander filiaal van Luminus, heeft 278 zonnepanelen op het dak geïnstalleerd. Daarnaast onderzoeken zij ook of er batterijen kunnen geplaatst worden voor de energieopslag. Grégoire Dallemagne, CEO van EDF Luminus : “Energie-efficiëntie is meer dan een modewoord. Het is een noodzaak. Onze specialisten Dauvister en Newelec detecteerden een groot besparingspotentieel in het nieuwe gebouw. In samenspraak met de eigenaar deden wij investeringen in de energie-optimalisatie. Een win-winsituatie voor beide partijen en een bewijs dat energiebesparende maatregelen lonen, zowel voor de huurder als de verhuurder.”

Afgestemd op de nieuwe manier van werken

De medewerkers van Luminus creëerden zelf de nieuwe, geoptimaliseerde kantooromgeving waar autonomie en entrepreneurship centraal staan. In het nieuwe kantoor staat “Activity based werken” centraal. De nieuwe werkomgeving leent zich perfect tot alle soorten taken die de werknemers uitvoeren: individueel geconcentreerd werken, samenwerken in projecten, een informeel gesprek tussen een leidinggevende en een teamlid, een brainstorm ruimte om innovatie te stimuleren, enz. Kortom, een werkomgeving waar medewerkers zich goed voelen. Objectieven, vertrouwen, een open en nieuwsgierige geest, autonomie, durf, verbondenheid met de collega’s: dit zijn de sleutelwoorden die deze nieuwe manier van werken samenvatten. Dankzij de “flexdesks” is de werkomgeving geschikt voor een wisselend aantal medewerkers. Een noodzaak, want het aantal werknemers in Luik kan namelijk van dag tot dag verschillen, omdat medewerkers de mogelijkheid zullen krijgen van thuis te werken, maar ook omdat werknemers van de nabijgelegen dochterondernemingen van Luminus, Dauvister en Newelec, de mogelijkheid krijgen om vanuit het nieuwe kantoor in Luik te werken.

Nico De Bie

Head of External Communication, EDF Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be