NEWELEC viert zijn 40ste verjaardag en huldigt zijn nieuw gebouw in Herstal in

Herstal, België - woensdag 17 april 2024 - NEWELEC, een iconisch bedrijf op het gebied van industriële elektrotechniek, heeft ​ zijn 40e verjaardag gevierd tijdens de inhuldiging van zijn nieuw gebouw in Herstal.

NEWELEC is een familiebedrijf opgericht in 1985 in Luik en gespecialiseerd in industriële elektrotechniek. NEWELEC helpt zijn klanten hun energiefactuur en ecologische voetafdruk te verminderen door geavanceerde technische oplossingen aan te bieden op het vlak van energie-efficiëntie en duurzaamheid. NEWELEC beschouwt zichzelf als de ideale partner voor alle elektrotechnische projecten van zijn klanten en beheerst alle technische aspecten zoals engineering, installatie en elektrisch onderhoud in hoog- en laagspanning, schakelkastbouw, automatisering en supervisie, alsook HVAC1-regelgeving. Sinds 2017 maakt NEWELEC deel uit van de Groep Luminus en biedt het een volledig gamma innovatieve energiediensten aan. Vanaf dat moment heeft het bedrijf een sterke groei doorgemaakt en zijn jaarlijkse omzet en personeelsbestand in 6 jaar tijd verdubbeld.

Het evenement, dat plaatsvond op woensdag 17 april, werd bijgewoond door een groot aantal vertegenwoordigers uit de industrie, zakenpartners en leden van de lokale gemeenschap. De gasten kregen een voorproefje van de ultramoderne faciliteiten in dit functionele en duurzame nieuwe gebouw, een symbool van NEWELECs voortdurende inzet voor innovatie en groei.

De CEO's van NEWELEC, Christophe Leclercq, Fabrice Leclercq en Eric Mertens, hielden inspirerende toespraken waarin ze vertelden over het verleden van het bedrijf - gekenmerkt door de integratie in de Luminus Groep in 2017 - waarin ze de opmerkelijke verwezenlijkingen van de voorbije vier decennia in de verf zetten en waarin ze hun dank betuigden aan Gérard Leclercq (de vader van Christophe en Fabrice en de oprichter van het bedrijf) en de 300 werknemers die hebben bijgedragen tot het succes van het bedrijf tijdens zijn hele bestaan.

"De 40ste verjaardag van NEWELEC is een belangrijke mijlpaal in onze geschiedenis", zegt Christophe Leclercq. "Wij zetten ons volledig in om samen te werken met onze klanten aan de mooiste projecten. De veelzijdigheid en diversiteit van onze vaardigheden garanderen onze soliditeit en stellen ons in staat om onze klanten de efficiëntie en reactiviteit te bieden die ze verwachten. Onze medewerkers zijn echt verenigd en delen een gemeenschappelijk verlangen om een sterke toekomst binnen het bedrijf op te bouwen ten dienste van onze klanten. We hebben deze toekomst zeven jaar geleden geconsolideerd toen we een partnerschap aangingen met Luminus, een marktleider in groene energievoorziening en energietransitie.

Op 22/11/22 vond de eerste steenlegging plaats voor het nieuwe duurzame gebouw van NEWELEC in Hauts-Sarts (Herstal). De bouw van dit nieuwe gebouw werd ingegeven door de groei van het bedrijf. De evolutie van de laatste jaren, zowel op het vlak van de activiteiten als op het vlak van de ontwerp- en projectbeheerteams, heeft het bedrijf ertoe genoopt zijn kantoren en magazijn uit te breiden, maar ook en vooral om zijn productie-infrastructuur van elektrische laag- en middenspanningsbehuizingen verder te professionaliseren met nieuw productie- en assemblagemateriaal.

"De bouw van dit nieuwe hoofdkantoor symboliseert de groei van een familiebedrijf en het succes van een team, met de steun van een nationale groep", voegt Christophe Leclercq toe.

Een nieuw gebouw, nieuwe ambities

In een notendop is het de ambitie van NEWELEC om een belangrijke speler te worden in de energietransitie, in het bijzonder op het gebied van energie (fotovoltaïsche energie, opslag, distributie in hoogspanningsnetwerken). Dit impliceert een totaal jaarlijks zakenvolume van 120 miljoen euro binnen 5 jaar, een verdubbeling van onze jaarlijkse omzet, en een aanzienlijke toename van ons personeelsbestand, waardoor jobs worden gecreëerd in Wallonië en Brussel.


Voor meer informatie over NEWELEC en haar activiteiten kunt u contact opnemen met Christophe Leclercq (christophe.leclercq@newelec.be) of surfen naar www.newelec.be. ​

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be