Novartis en Luminus organiseren eerste online infomoment over windproject

Inwoners van Puurs-Sint-Amands kunnen vragen stellen tijdens twee online infomomenten op 14 mei

Luminus en Novartis organiseren op donderdag 14 mei twee online infomomenten voor de buurtbewoners en inwoners van Puurs-Sint-Amands. Tijdens deze infomomenten leggen ze hun plannen uit voor de bouw van een windturbine op de terreinen van Novartis die elk jaar 7.000.000 kWh groene energie kan produceren. Dankzij deze windturbine wil Novartis een deel van haar ambitieuze klimaatdoelstellingen bereiken.

Virtuele infomarkt

Door de maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus kan er geen traditionele infomarkt georganiseerd worden. Daarom organiseren Luminus en Novartis een online infomarkt. De doelgroep bestaat in de eerste plaats uit de buurtbewoners en bij uitbreiding alle inwoners van Puurs-Sint-Amands.

Het online infomoment vindt plaats op donderdag 14 mei 2020. Deelnemers kunnen kiezen tussen een sessie om 17 uur en 20 uur. Inschrijven kan via www.wind-novartis.be. Inwoners zonder toegang tot internet kunnen 02 229 19 50 bellen en ontvangen per post het nodige.

Deelnemers kunnen tijdens het infomoment via een chatfunctie vragen stellen. Op het einde van de webinar worden die zoveel mogelijk beantwoord. Vragen waar eventueel geen tijd meer voor is, krijgen ten laatste op 22 mei een antwoord op www.wind-novartis.be.

Windenergie bij Novartis

Novartis, farmaceutisch bedrijf en grote werkgever in de streek, wil klimaatvriendelijke energie produceren op haar terrein. “We streven naar duurzaamheid in al onze activiteiten en ondernemen bewust acties om onder andere de uitstoot van CO2 te verminderen. De voorbije jaren groeide de site in Puurs-Sint-Amands uit tot een wereldwijd toonaangevende productievestiging voor farmaceutische producten in oogzorg. Dankzij recente investeringen met onder andere een nieuwe biotechnologische afvullijn en analytisch labo, evolueert de site steeds verder naar een biotechbedrijf.“, aldus Marc Verbruggen, General Manager voor de site van Novartis in Puurs-Sint-Amand. Voor de realisatie van de windmolen werkt Novartis samen met Luminus, nummer 1 in windenergie op het vasteland in België.

De locatie van de windturbine nabij Novartis is het resultaat van uitgebreid studiewerk. Het is een prima plek, gelegen op de industriezone langsheen de N16, waar de windturbine een toevoeging betekent aan het bestaande windpark. De productie van energie bevindt zich daar ook dichtbij de afnemers van de stroom. De windturbine zou 7.000.000 kWh groene energie per jaar produceren, wat overeenkomt met het verbruik van 2000 gezinnen. Op die manier wordt elk jaar 2700 ton CO2 vermeden.

Over Novartis

Novartis vindt de geneeskunde opnieuw uit om het leven van mensen te verbeteren en te verlengen. Als wereldwijd toonaangevend farmaceutisch bedrijf gebruiken we innovatieve wetenschap en digitale technologieën om transformatieve behandelingen te creëren in gebieden met een grote medische behoefte. In onze zoektocht naar nieuwe geneesmiddelen behoren we consequent tot de top van de bedrijven die wereldwijd in onderzoek en ontwikkeling investeren. De producten van Novartis bereiken wereldwijd bijna 800 miljoen mensen en we vinden innovatieve manieren om de toegang tot onze nieuwste behandelingen uit te breiden. Ongeveer 109.000 mensen van meer dan 145 nationaliteiten werken bij Novartis over de hele wereld. Novartis is sterk verankerd in België met meer dan 2.500 werknemers waarvan 1.500 in onze productie site in Puurs-Sint-Amands. Jaarlijks produceert de site 230 miljoen eenheden waarvan 98% bestemd is voor export naar 155 landen. Meer informatie is beschikbaar op: www.novartis.be

Nico De Bie

Head of External Communications, Luminus

Elke De Blay

Communication Manager, Novartis

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be