Persbericht: Diabetici beklimmen de Stelvio met de hulp van EDF Luminus

BRUSSEL – Morgen 14 juni zullen 12 diabetici en prediabetici samen met Lucien van Impe, de laatste Belgische winnaar van de Rode van Frankrijk, de Stelvio in de Italiaanse alpen beklimmen. Dit is het tweede jaar op rij dat EDF Luminus deelneemt aan dit project om diabetespatiënten te steunen.
Na de succesvolle editie in 2013, steunt EDF Luminus ook dit jaar de “Passo Dello Stelvio”. De ploeg zal morgen, samen met Lucien van Impe, ruim 20 kilometer klimmen om een hoogteverschil van 2000m te overbruggen. Jo Vandeurzen, Vlaams Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin is peter van dit project.

EDF Luminus is begaan met de gezondheid van zijn medewerkers én zijn klanten. Daarom investeert het in projecten die mensen aanzetten tot meer bewegen. Veel medewerkers en klanten hebben een zittende baan en bewegen niet veel. Zo lopen ze een verhoogd risico op diabetes van het type 2.

In de editie van 2014 wordt extra aandacht besteed aan prediabetes. Prediabetes, is het voorstadium van het type 2 diabetes. Dit stadium verloopt dikwijls onopgemerkt. Op dat moment is echter, via een gezonde leefstijl en de juiste behandeling, een terugweg nog mogelijk. Behalve gezond eten is bewegen de ideale manier om diabetes van het type 2 te voorkomen.

Dit jaar spoort EDF Luminus ook zijn werknemers aan om meer te bewegen en diabetesverenigingen te steunen. Met het project “Globetrotters” kunnen ze hun sportieve en dagdagelijkse activiteiten registreren. Die activiteiten worden opgeteld en omgerekend in wereldronden. Per wereldronde wordt een elektrische fiets geschonken aan een diabetesvereniging.

Nico De Bie

Woordvoerder & Head of External Communication, www.edfluminus.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

[email protected]

www.luminus.be