Würth Belux gaat samen met Insaver, dochterbedrijf van Luminus, voor zonne-energie

Insaver, dochterbedrijf van Luminus, installeerde 978 zonnepanelen op het dak van Würth Belux in Turnhout. Het bedrijf zal 90% van de lokaal geproduceerde groene energie zelf verbruiken.

Groene en lokale stroom

Insaver, een dochterbedrijf van Luminus gespecialiseerd in zonnepanelen en isolatie en gevestigd in Houthalen-Helchteren, voerde de installatie uit. Met een verwachte jaarproductie van 268.000 kWh zal de zonne-installatie, met een totale oppervlakte 1.615 m², het bedrijf in staat stellen zijn verbruik en energiefactuur te verminderen.

Jan Pollaris, CEO van Insaver: “Würth Belux zal ruim 90% van de geproduceerde groene stroom zelf verbruiken. Dankzij deze installatie wordt bovendien elk jaar 64 ton CO2 minder uitgestoten. We zijn trots dat Insaver Würth Belux mocht helpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen.”

De ambities van Würth Belux op vlak van kwaliteit en ecologie

Würth Belux levert meer dan 130.000 verschillende producten aan bedrijven uit verschillende sectoren en ziet erop toe dat de strengste kwaliteitseisen en milieunormen worden nageleefd.

Serge Vranken, CEO van Würth Belux: “Eén van onze prioriteiten is in de komende maanden/jaren onze ecologische voetafdruk verkleinen. De beslissing om zonnepanelen te plaatsen op ons hoofdkantoor was dan ook een logische beslissing. Als bedrijf en belangrijke werkgever in de Kempen willen we het goede voorbeeld geven op vlak van duurzame ontwikkeling."

De strategie van Luminus: zijn klanten helpen om minder en slimmer te verbruiken

“De strijd tegen de klimaatverandering is een topprioriteit voor Luminus”, zegt Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus. “Deze installatie kadert volledig in onze strategie om onze klanten energie-efficiënte oplossingen aan te bieden om hen te helpen minder te verbruiken en hun CO2-uitstoot te verkleinen. We zijn verheugd dat we Würth Belux mochten bijstaan met deze zowel economische als ecologische (of eco-logische) investering!"

Over Würth Belux

Würth Belux nv, onderdeel van de Würth groep, werd opgericht op 1 april 1964. Vandaag telt Würth Belux nv zo’n 380 medewerkers. Een buitendienstorganisatie van 233 gespecialiseerde account managers en een uitgebreid netwerk van 24 shops zorgen voor een uitmuntende dienstverlening. 40.000 klanten in België en Luxemburg vertrouwen op de kwaliteit en de service van Würth. Tot de klantenkring van Würth behoren hout- en metaalverwerkende bedrijven, de bouw- en installatiebranche, de automotive branche, de transportsector en vele andere takken van nijverheid en industrie. Afgestemd op de werkzaamheden van klanten in de diverse branches levert Würth Belux nv 130.000 verschillende producten. Tot het productassortiment behoren bevestigingsmaterialen, ankers en pluggen, Din & Norm, onderhouds-, lijm- en kitproducten, elektrische machines, perslucht- en handgereedschappen, persoonlijke beschermingsmiddelen, werkplaatsuitrusting en opbergsystemen, meubel- en bouwbeslag.Momenteel legt Würth Belux nv zich volop toe op het optimaliseren van het voorraadbeheer bij de klant via een uitgebreid systeemaanbod.

Würth Belux nv behaalde in 2018 een jaaromzet van zo’n 65,2 miljoen euro. De Würth Groep realiseerde in 2018 een omzetrecord van 13,6 miljard euro. Meer informatie is beschikbaar op www.wurth.be.

 

Brecht Snoeks

Communication Project Manager, Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be