Zonne-installatie Luminus en Jiffy Packaging: groene energie voor een nog duurzamere productie

In aanwezigheid van Els Robeyns, burgemeester van Wellen, werden vandaag de 1885 zonnepanelen ingehuldigd die Luminus op het dak van Jiffy Packaging in Wellen heeft geplaatst. Deze installatie kadert binnen de strijd die Luminus voert tegen de klimaatverandering en het duurzame ontwikkelingsbeleid van Jiffy Packaging.

5400 vierkante meter zonnepanelen: een positieve daad voor het milieu

In samenwerking met Luminus-dochter Dauvister die gespecialiseerd is in groene oplossingen op maat en in zonnepanelen in het bijzonder, installeerde Luminus 1885 zonnepanelen op het dak van Jiffy Packaging in Wellen. De installatie heeft een capaciteit van 518 kWp en zal ongeveer 480.000 kWh groene energie per jaar produceren. Jiffy Packaging zal 100% van de stroom die door de zonnepanelen wordt geproduceerd zelf verbruiken. De installatie is goed voor een CO2-besparing van ruim 117 ton per jaar.

Deze installatie is pas een eerste stap aangezien Jiffy Packaging en Luminus ook twee bijkomende projecten voorbereiden om deze zonne-installatie verder uit te breiden met zonnepanelen op de grond en op andere daken van de productiesite in Wellen.

Henri Buenen, CCO van Luminus : “Jiffy Packaging heeft net als Luminus oog voor de toekomst en ziet duurzaamheid als de weg vooruit. Daar helpen wij graag aan mee. Met onze energie-efficiënte oplossingen helpen we onze klanten hun energieverbruik te verlagen. Voor de energie die ze toch nog nodig hebben, bieden we met de installatie van zonnepanelen of een windturbine oplossingen aan om zelf groene energie te produceren. Goed voor het klimaat en de portemonnee van onze klanten.”

Els Robeyns, burgemeester van Wellen: “Ik ben erg trots dat zo’n groot project werd gerealiseerd in een kleine gemeente als Wellen. Het is een erg belangrijke bijdrage om de gemeentelijke klimaatdoelstellingen te halen zoals werd opgenomen in het burgemeestersconvenant. Jiffy geeft alvast het goede voorbeeld en is hopelijk een inspiratie voor andere bedrijven.”

Het maatschappelijk engagement van Jiffy Packaging

De installatie van deze zonnepanelen kadert binnen het duurzame ontwikkelingsbeleid van de groep Jiffy Packaging Europa. Het bedrijf produceert een breed gamma polyolefine schuimen en luchtkussenfolie producten die gebruikt worden voor tal van toepassingen in uiteenlopende marktsegmenten zoals verpakking, automobiel, bouw en constructie.

Jiffy Packaging zet niet alleen nieuwe technologieën en oplossingen in om zijn productieprocessen verder te verduurzamen, maar maakt ook werk van hernieuwbare energie en een lager energieverbruik. Dankzij deze nieuwe zonne-installatie verkleint Jiffy Packaging zijn ecologische voetafdruk verder en draagt het bedrijf bij aan de hernieuwbare energieproductie in Limburg. Mark Köllmann, CEO van Jiffy Packaging: “Als bedrijf en als belangrijke werkgever in de Limburgse regio willen we het voorbeeld geven op vlak van duurzame ontwikkeling en respect voor het leefmilieu. Deze zonne-installatie, die tot stand kwam in samenwerking met Luminus, is een belangrijke stap in de goede richting.”

De strijd tegen de klimaatopwarming: een zaak van iedereen

Voor Luminus is de strijd tegen de klimaatopwarming een werk van elke dag. Het bedrijf investeert al meer dan 60 jaar in de productie van hernieuwbare energie. Ruim 24% van zijn energieproductie is afkomstig van hernieuwbare energiebronnen in België. Luminus is nummer 1 in waterkracht en windenergie op het vasteland in België. Het bedrijf heeft 189 windturbines, goed voor een capaciteit van 450 MW. Luminus wilt tegen 2022 zijn geïnstalleerde capaciteit groene energie vergroten tot 800 MW.

Peter Dercon

Head of External Communication a.i., Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be