Zonne-installatie op dak van grootste jachthaven van Noord-Europa

Insaver, dochterbedrijf van Luminus, installeerde 60 zonnepanelen op het dak van de Vlaamse Yachthaven in Nieuwpoort, de grootste jachthaven van Noord-Europa. De opgewekte groene stroom wordt volledig door de jachthaven zelf verbruikt. Hiermee vermijden ze elk jaar 5 ton CO2.

100% groene en lokale stroom

De 60 zonnepanelen op het dak van de jachthaven hebben een vermogen van 19.800 Wp en zullen elk jaar 20.000 kWh groene energie produceren. Insaver, een dochterbedrijf van Luminus gespecialiseerd in zonnepanelen en isolatie, stond in voor het ontwerp, de plaatsing en de inwerkstelling van de zonne-installatie. 

Jan Pollaris, CEO van Insaver: “De opgewekte stroom zal volledig in de jachthaven zelf gebruikt worden. Dankzij deze zonne-installatie vermijden ze elk jaar bijna 5 ton CO2. We zijn dan ook trots dat we de Vlaamse Yachthaven mochten helpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen en kijken uit naar volgende gelijkaardige projecten.”

Duurzame jachthaven

De Vlaamse Yachthaven in Nieuwpoort is de grootste jachtclub van Noord-Europa met om en bij de 1.000 ligplaatsen.  De haven is al jaar en dag houder van de blauwe vlag en vijf gouden ankers, internationale kwaliteitslabels voor duurzaam toerisme en duurzame recreatie.

Maarten Desloovere, manager van de Vlaamse Yachthaven Nieuwpoort: “Als jachthaven zetten we volop in op beleving op het water. We dragen de natuur dan ook een warm hart toe. Met deze groene investering in een zonne-installatie geven we het goede voorbeeld aan onze nationale en internationale gasten. Dankzij de zonnepanelen op ons havengebouw zal een groot deel van de zeil- en motorjachten voortaan voorzien worden van duurzame energie. We zijn hier enorm trots op.”

Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus: “Met deze zonne-installatie toont de Vlaamse Yachthaven aan dat natuurbeleving, recreatie en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. De strijd tegen de klimaatverandering is immers een zaak van iedereen. Ik wil hen hiervoor van harte feliciteren en bedanken voor het vertrouwen.”

Over Insaver

Insaver is in 2012 ontstaan uit een oprechte interesse in de verbetering van de energiebesparing van gebouwen en werkt dagelijks aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk van gezinnen en bedrijven in Vlaanderen & Brussel. Het bedrijf is gespecialiseerd in zonnepanelen, isolatie, dakwerken en batterijsystemen.  In 2017 trad Insaver toe tot de Groep Luminus. Insaver realiseerde in 2019 10.000 installaties voor een totaal van 44.000 zonnepanelen. Insaver telt meer dan 30 werknemers en is gevestigd op het bedrijventerrein Europark in Houthalen.

Nico De Bie

Head of External Communications, Luminus

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be