Zonnepanelen van Luminus op het dak van het AFAS stadion van KV Mechelen

In samenwerking met Insaver, dat deel uitmaakt van de Groep Luminus, plaatst voetbalclub KV Mechelen de komende weken 565 zonnepanelen op het dak van het AFAS Stadion. Deze zonne-installatie zal ieder jaar 282.153 kWh groene energie produceren, waarmee KV Mechelen elk jaar 63 ton CO2 vermijdt. De club zet zo alweer een belangrijke stap naar een duurzame toekomst.

100% groene en lokale stroom

De 565 zonnepanelen op het dak van het AFAS Stadion hebben een totaal vermogen van 310,75 kWp en produceren samen elk jaar 282.153 kWh groene energie. Ruim 94 % van de groene stroom wordt door KV Mechelen zelf verbruikt. De rest wordt op het net geïnjecteerd. Insaver, dat deel uitmaakt van de Groep Luminus en gespecialiseerd is in zonnepanelen en dakwerken, staat in voor de plaatsing van de panelen.

Jan Pollaris, CEO van Insaver: “Zonnepanelen blijven cruciaal om onze energie verder te verduurzamen. Dankzij deze installatie produceert KV Mechelen zelf de energie die het nodig heeft en verkleint het tegelijkertijd zijn ecologische voetafdruk. We zijn trots dat Insaver hen mocht helpen dit project te realiseren.”

Duurzame investering

Het AFAS Stadion, dat is sfeer en emotie. Het stadion is helemaal gebouwd naar de modernste noden voor de wedstrijdbeleving van de fans of bedrijfsevents. En dat in een kader waar duurzaamheid centraal staat. De club wil zo een positieve bijdrage leveren en een impact hebben op de lokale gemeenschap. De club plaatse in 2020 al 213 panelen op het dak van het AFAS Stadion. En daar komen er nu nog eens 565 bij. Dit project past dan ook perfect binnen de ambitie van KV Mechelen om een voortrekkersrol te spelen in de evolutie naar een duurzamere toekomst. ​

Frank Lagast, CEO KV Mechelen: “Je ziet dat de energietransitie overal noodzakelijk is en ook KVM blijft inzetten op duurzaam beleid. We hadden al een heel wat zonnepanelen liggen. Deze bijkomende investering zorgt voor een nog groener energiebeleid want daar willen we als Malinwa sterk op inzetten. Deze extra investering maakt onze voetafdruk weer een pak kleiner én we worden steeds minder afhankelijk van het stroomnet en de schommelende prijzen.”

Voorzitter van het Stadioncomité Marc Verbruggen: “Ons stadioncomité blijft constant onderzoeken hoe we op korte en lange termijn slimmer en zuiniger met ons energieverbruik kunnen omspringen. Wij willen Luminus erg bedanken voor dit gezamenlijke engagement!”

Bouwen aan een CO2-neutrale energietoekomst

Voor Luminus is de strijd tegen de klimaatverandering een werk van elke dag. ​ Het bedrijf heeft er zijn bestaansreden van gemaakt en wil bouwen aan een CO2-neutrale energietoekomst waarbij bescherming van de planeet, het menselijk welzijn en economische groei met elkaar verzoend worden dankzij elektriciteit en innovatieve oplossingen en diensten. ​ ​

Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus. “Met de installatie van deze zonnepanelen kan KV Mechelen zijn energiefactuur verminderen en zijn ecologische voetafdruk verkleinen door zelf de groene stroom te produceren die ze nodig hebben. We hopen dat dit voorbeeld navolging krijgt bij de talrijke fans van KV Mechelen en willen de club van harte bedanken voor het vertrouwen”. ​

Over Insaver

Insaver is in 2012 ontstaan uit een oprechte interesse in de verbetering van de energiebesparing van gebouwen en werkt dagelijks aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk van gezinnen en bedrijven in heel België. Het bedrijf is gespecialiseerd in zonnepanelen, batterijsystemen, laadpalen en dakwerken. In 2017 trad Insaver toe tot de Groep Luminus. Insaver realiseerde tot 2022 zonnepanelen installaties voor meer dan 100 MW. Insaver telt meer dan 125 medewerkers en partners en is gevestigd op het bedrijventerrein Europark in Houthalen-Helchteren.

Brecht Snoeks

Communication Manager, Luminus

Billie Silverans

MarCom & Ticketing, KV Mechelen

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.199 MW in januari 2024 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 23%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.915 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het twaalfde jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 87 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

Neem contact op met

Koning Albert II laan 7 1210 Brussel België

+32 (0)2 229 19 50

communication@luminus.be

www.luminus.be